mai 13

En suveren nettside med pianonoter

elton john

Det er mange som selger noter på internett, men det spesielle med musicnotes.com er at du kan få kjøpe noter på enkeltsanger, også av nye låter (pop, rock, filmmusikk o.s.v.).

Jeg har skrevet en bloggartikkel tidligere om hvor du finner pianonoter på internett, og en om lovlig nedlasting av pianonoter.

I dag handler det om et nettsted som selger noter (slapp av du som bare er på jakt etter gratisnoter, det kan være verdt å lese videre), altså lovlige nedlastinger: Musicnotes.com

Musicnotes.com – her finner du kanskje favorittene dine

Det er mange som selger noter på internett, men det spesielle med musicnotes.com er at du kan få kjøpe noter på enkeltsanger, også av nye låter (pop, rock, filmmusikk o.s.v.).

Den vanlige problemstillingen er jo at hvis du vil kjøpe én megalåt av Alicia Keys, må du gjerne kjøpe en hel bok til ørten hundre kroner. Men på Musicnotes.com får du altså kjøpt den ene melodien du er på jakt etter.

Og prisen er fornuftig, rundt 5 dollar, altså 30 – 40 kroner, for en låt. Og det er ikke ille. Hva betaler du f. eks. for en hamburger? Dessuten synker prisen hvis du handler mer enn en gang, så vidt jeg har forstått. Noen låter er billigere enn dette også.

Velg toneart på notene dine

En fiffig detalj er at du kan velge dur (toneart) på en del av melodiene. Notene står i originaltonearten, men hvis den er for høy eller lav (hvis noen skal synge til), eller det blir for mange kryss eller b’er, velger du toneart i menyen. Notene blir dermed transponert til ønsket toneart før du printer ut.

Når du søker opp en melodi, vises første side, slik at du kan sjekke vanskelighetsgrad og arrangement. Jeg søkte f.eks. på «Just the Way you are» av Billy Joel. Det kom opp flere utgaver og arrangement. Noen av dem var lite spennende, men Billy Joel’s eget arrangement, med gitarakkorder, tekst og et stilig pianoarrangement sto også i lista! Det betyr at dette nettstedet virkelig sitter på de «riktige» versjonene av kjente låter. Og det gjør Musicnotes.com svært interessant.

Du finner også en del spennende funksjoner på noe av musikken, som interaktive nedlastbare notefiler. Jeg har ikke sjekket ut dette selv, men det ser attraktivt ut.

Lovlig nedlasting – det eneste seriøse alternativet….

Jeg er opptatt av at vi skal kunne utnytte muligheten på internett, og jeg er opptatt av at det skal skje i lovlige former. For det er et poeng at de som lager musikk, og de som bruker penger på å gjøre denne musikken tilgjengelig for oss alle, skal få betalt. Alt annet er og blir tyveri, sorry, men slik er det faktisk.

Musicnotes.com gir oss mulighet til å kjøpe akkurat den musikken vi er på jakt etter, til en billig penge.

Bookmark and Share

Vil du ha flere tips og råd til pianospillet ditt?

Fyll ut e-postadressen din under for å abonnere på kommende artikler fra Pianospot.no, Den nye Musikkskolens pianoblogg. Det er selvfølgelig gratis. Les mer her.

  
Adressen blir ikke videreformidlet. Du kan enkelt melde deg av i hver e-post du mottar.

Kommenter post

Arkiv

Velg måned og år:

  
  

Siste innlegg