august 11

Hvorfor begynte du å spille piano?

Tankefull kvinne

De fleste av oss har spesiell musikk som gir spesiell energi. Finn tilbake til den!

Av og til ser vi at noen pianoelevene blir lei fram mot sommerferien. Motivasjonen synker, øvingsinnsatsen også. Når våren kommer med lyse kvelder og uteaktiviteter, og man samtidig har et undervisningsår bak seg, kan pianoet bli nedprioritert. Og for enkelte elever kan motivasjonen rett og slett forsvinne.

Hvis du hører med til disse, og kanskje også lurer på om du skal fortsette å ta undervisning til høsten, kan det være godt å gå litt tilbake i tid og spørre seg selv: «Hvorfor begynte jeg å spille piano?»

I svaret på dette spørsmålet finner du den opprinnelige motivasjonsfaktoren din.

Hvorfor begynte du å spille piano?

Var det spesielle artister som trigga deg, spesielle musikkstiler, nysgjerrighet? Eller var det rett og slett et ønske om å kunne uttrykke seg gjennom musikk?

Før du bestemmer deg for hva du gjør til høsten, anbefaler jeg deg å søke tilbake til disse røttene noen dager. Hør på favorittmusikken din, favorittpianisten din, sett deg ved pianoet og spill det du har lyst å spille, uten tanke på nytt pensum, nye øvingstimer.

Det er viktig at du søker tilbake til dine røtter, uten å skjele til andre trender, andres smak, forventningspress…

Vi har alle våre personlige musikalske preferanser, musikk som betyr noe helt spesielt. Og her snakker vi altså om at du søker deg tilbake til akkurat din musikk.

Men kanskje lå denne musikken på en vinyl-LP, et lydbånd, en kassett, en minidisk… Formatene har skiftet, og noen ganger er vår opprinnelige favoritttmusikk forsvunnet fra samlingen vår, eller vi har ikke lenger utstyr til å spille den av med.

Da er internett stedet: Spotify, Wimp, Youtube

Jeg bruker disse helt bevisst til å lytte til musikk som jeg ikke lenger har tilgang til selv. For meg er det en viktig inspirasjonskilde.

De fleste av oss har spesiell musikk som gir spesiell energi. Finn tilbake til den!

Bookmark and Share

Vil du ha flere tips og råd til pianospillet ditt?

Fyll ut e-postadressen din under for å abonnere på kommende artikler fra Pianospot.no, Den nye Musikkskolens pianoblogg. Det er selvfølgelig gratis. Les mer her.

  
Adressen blir ikke videreformidlet. Du kan enkelt melde deg av i hver e-post du mottar.

Kommenter post

Arkiv

Velg måned og år:

  
  

Siste innlegg