juni 03

Sommer og pianomusikk

rød stol på brygge

En pianoblogg er et perfekt sted å skrive om litt av all den fine pianomusikken som finnes. Kanskje du får lyst å sjekke det ut videre? Pianoet er et uttrykksfullt instrument med store variasjonsmuligheter, og der ligger mye spennende musikk og venter på den som er åpen for nye inntrykk.

Den svenske komponisten Wilhelm Peterson-Berger (1867 – 1942) har laget noen pianostykker som er veldig fine, og som ikke er alt for vanskelige å spille. Han skrev i nasjonalromantisk stil, sterkt påvirket av bl. a. Edv. Grieg.

De lærde strides om hvor dyktig han var som komponist. Jeg skal ikke blande meg i den diskusjonen, men bare anbefale hans samling pianostykker «Frösöblomster», som er blant hans mest kjente komposisjoner, og mest spilte.

Jeg tok «Sommarsång» fra denne samlinga inn i pensumet vårt ved skolen i Ålesund for noen år siden for å teste hvordan elevene likte musikken. Det var en umiddelbar suksess faktisk!

I bloggen om Jan Johansson skrev jeg om svensk sommermusikk. «Frösöblomster» hører også definitivt med i den kategorien, synes jeg. Her har du «Sommarsång»:

«Vid Frösö kyrka» er også et nydelig stykke fra samme samling. Her har du en fin versjon fra vinyl, med litt sus og det hele:

Bookmark and Share

Vil du ha flere tips og råd til pianospillet ditt?

Fyll ut e-postadressen din under for å abonnere på kommende artikler fra Pianospot.no, Den nye Musikkskolens pianoblogg. Det er selvfølgelig gratis. Les mer her.

  
Adressen blir ikke videreformidlet. Du kan enkelt melde deg av i hver e-post du mottar.

Kommenter post

Arkiv

Velg måned og år:

  
  

Siste innlegg