august 25

Kan man lære å spille piano gjennom fjernundervisning?

Mann_piano

Siden den gang har vi hatt flere tusen fjernundervisningselever. Og nå vet vi at folk lærer å spille. Elevenes innsendingsoppgaver, der vi hører dem spille, forteller oss det.

I dag har jeg tenkt å drive litt reklame – du er herved advart!

I 1989 ble Den nye Musikkskolen startet i Ålesund med lokal undervisning i piano, orgel, keyboard og etter hvert gitar. Etter 15 års drift, i 2004, bestemte vi oss for å prøve noe helt nytt og vi laga vårt undervisningskonsept for fjernundervisning. Gjennom online lærebøker med online videoer påstod vi at man kunne lære å spille, hjemme hos seg selv.

Siden den gang har vi hatt flere tusen elever. Og nå vet vi at folk lærer å spille. Elevenes innsendingsoppgaver, der vi hører dem spille, forteller oss det.

Fjernundervisning er et alternativ for den som ikke har tilgang til en lærer på hjemstedet, eller ikke ønsker å binde seg til faste undervisningstider, eller som vil ha et billigere alternativ til vanlig skolebasert musikkundervisning.

Fjernundervisning krever nok litt selvdisiplin, for uten arbeid og øving uteblir resultatene. Men det er jo egentlig det samme uansett undervisningsform.

Vurderer du å lære å spille et instrument?

Tenk gjennom hva du tror passer best for deg, hvilke muligheter du har på hjemstedet ditt, hvilke tidsmuligheter du har i forhold til øving og framdrift, hvor mye penger du vil bruke.

Det er viktig å finne et opplegg som du er komfortabel med. Hvis du finner en setting som du trives i, og du samtidig investerer øvingstid, er det stor sannsynlighet for at du lykkes, uansett undervisningsform.

Her finner du fjernundervisningsopplegg for piano, keyboard og gitar.

Bookmark and Share

Vil du ha flere tips og råd til pianospillet ditt?

Fyll ut e-postadressen din under for å abonnere på kommende artikler fra Pianospot.no, Den nye Musikkskolens pianoblogg. Det er selvfølgelig gratis. Les mer her.

  
Adressen blir ikke videreformidlet. Du kan enkelt melde deg av i hver e-post du mottar.

Kommenter post

Arkiv

Velg måned og år:

  
  

Siste innlegg