Det er et sunnhetstegn hvis du er på jakt etter pianonoter. Det betyr at du har lyst å spille, du har lyst å lære noe nytt, og du er sånn på hugget at du legger ned ressurser for å finne musikken på noter.

Jeg husker før i tida (ja da, ja da, nå skal jeg prate om gamle dager igjen…), da gikk jeg til Havnevik i Kongensgate, den eneste butikken i Ålesund som solgte noter. Utvalget her var begrenset, men de noterte hva jeg skulle ha, bestilte det fra Oslo og etter en uke sto notene på pianoet.

I dag er tilbudet og mulighetene totalt forandra. Internett har snudd opp ned på dette, som så mye annet.

To veldig bra nettsteder for nedlasting av pianonoter (10.000 musikkstykker)

Virtual Sheet Music

Virtual Sheet Music har tsussenvis av musikkstykker liggende på noter. I tillegg har de lydfiler, MP3, som du kan spille sammen med.

En del av musikken er gratis, men her er det aller beste:

Hvis du blir medlem, kan du laste ned all musikken gratis. Og medlemsskapet? Jo – det koster i skrivende stund ca 250 kroner pr. år! Det er omtrent gratis, med tanke på alt de tilbyr.

Opplegget er veldig profesjonelt. De oppdaterer hele tida med ny musikk, og du kan be om varsling på e-post når noe nytt legges ut.

Så langt jeg har kunnet se, opererer de helt lovlig, og de er også opptatt av at alt de gjør skal være innenfor gjeldende lov.

En veldig bra ting er at de tilbyr noter for flere instrument i samspill. Hvis du kjenner noen som spiller fløyte, violin, cello, trompet… du finner noter med masse fin musikk for forskjellige instrument-kombinasjoner – i tillegg til rene pianonoter.

Pianosociety

Dette er også et utrolig spennende sted, masse pianonoter!

De har spesialisert seg på klassisk musikk, og det fungerer i skrivende stund slik:

Pianister fra hele verden, som har gjort innspillinger av klassisk musikk på CD, legger ut denne musikken på nettstedet, og så kan den lastes ned gratis. Dette gjør de for å promotere sine innspillinger, og sin egen pianist-karriere.

Men det som gjør dette nettstedet ekstra spennende, er at de tilbyr gratis nedlastbare noter på veldig mye av denne pianomusikken!

Du kan altså laste ned et musikkstykke på MP3 og høre musikken der, og så laste ned notene for å spille! Kult!

De har liggende over 3.500 musikkstykker med noter på det meste, helt gratis som sagt, for piano.

Hvordan laste ned lovlige noter på nettet.

Vi kommer til å ta opp dette viktige emnet om ikke lenge her på Pianospot.no.

Det kommer dessuten snart flere artikler med nye tips om hvor du kan finne noter for piano.

Hvis du ikke allerede abonnerer på bloggen, bør du gjøre det nå, så blir du oppdatert når vi legger ut nye artikler.