Vi håper du hygger deg med kurset. Det er laget for å gjøre deg selvhjulpen, det har vi vært inne på flere ganger,
fordi dette er viktig for oss. Derfor sier vi det en gang til: Melodiene og musikken du finner her i kurset er ikke et mål i seg selv. Nei, de er bare midler som skal hjelpe deg til å nå ditt mål: Å lære så mye at du kan arbeide med og spille den musikken du selv liker, etter hvert!

I neste kursdel skal vi bl. a. jobbe videre med å få inn større dynamikk i musikken, vi skal lære mer om å spille med kryss og b, vi skal arbeide videre med forskjellige rytmemønster og vi skal utvikle teknikken vår videre, både i høyre og venstre hånd!

Vi skal også begynne å arbeide med å spille etter besifring – d.v.s. å spille etter de akkordene eller “grepene” som ofte står over notene (eks. C – G7 – Dm m.m.). Det er dette mange kaller for “gitargrep” fordi det er disse man gjerne spiller etter når man spiller gitar. Men vi bruker dem når vi spiller piano også.

I den forbindelse vil du også få en omfattende greptabell som viser hvordan du kan spille akkordene i venstrehånd.

I tillegg til disse tingene, lærer du mer om generell pianoteknikk slik at du også kan utnytte de mulighetene det gir å kunne variere venstrehåndsspillet ditt.